Om

Svensk Mästare 2014

Svensk Mästare 2014

En höljdpunkt i fotografkarriären förstås….att bli totalsegare i Svenska Mästerskapet i Porträttfotografi!!!
Tävlingen ägde rum på Särö utanför Göteborg.
SM i Porträtt går till så att man lämnar in fotografier i 6 olika kategorier….Barn, Grupp/Familj, Porträtt, Bröllop, FineArt (en lite mera konstnärlig kategori) samt en tema-kategori, som i år var ”Hopp”. En internationell jury genomför först en öppen jurering inför publik, där man gör en första bedömning och släpper vidare eller refuserar bidragen. Dag 2 gör juryn en enskild bedömning där man vaskar fram de bidrag som tilldelas medaljer och diplom. Detta genererar en poängsumma som till slut ger en totalsegrare en silver- och en bronsplats.
Jag har tävlat i några år och sakta jobbat mig upp i resultatlistan, för att i år ta hem segern, väldigt kul och inspirerande.
En viktig sak med tävlande är att det är väldigt lärorikt att höra en jurys bedömning av både egna och andras bilder.
Det som avgjorde segern var ett Guld i porträttkategorin, ett Brons i  temakategorin ”Hopp” samt ett hedersdiplom i FineArt.
Dessa bilder + andra FineArt-bilder kan ni se i Galleriet under ”FineArt”.

Fotograf Gert Hognert startade sin fotoverkamhet 2005, innan det var Gert verksam inom        ramindustrin och främst som fabrikschef/VD på Ramfabriken Jyden AB i Strömstad. Fotofirman bedrivs numera i lokaler, på den egna fastigheten i Hällestrand. Vid behov av studio, hyrs lokal i centrala Strömstad.
Vardagen består av barnfoto, en del reklamuppdrag och bröllop med sommaren som högsäsong.
Alla våra bilder bearbetas och produceras med stor omsorg i egen regi, och du kan som kund vara säker på en slutprodukt av hög kvalité!